18 maj 2019
14:00

Kiruna FF

Bergnäsets AIK - Kiruna FF 1-0

Seger hemma med 1-0 mot tidigare obesegrade KFF. Första halvlek styr vi matchen och skapar några hyggliga lägen, men Kiruna försvarar sig bra och ställningen är 0-0 i paus. Efter pausvilan fortsätter hemmalaget hålla i taktpinnen och skapar en hel del lägen genom våra forwards Josef och Matte. 1-0 kommer efter en bra slagen hörna av Robin som Josef håller sig framme på och trycker in bollen i en tilltrasslad situation. Efter 1-0 flyttar Kiruna upp spelet och det ger oss fina kontringslägen som borde resulterat i nåt fler mål. Uddamålsledning är alltid skör även om man tycker att man har koll på matchen och Kiruna lyckas skapa ett par riktigt farliga lägen sista fem minuterna, men 1-0 står sig matchen ut och vi kan räkna in tre välbehövliga poäng. Kommande helg åker vi ner till Umeå för att möta IFK Holmsund som idag kryssade mot serieledande Ohtana/Aapua. Säkerligen en tuff uppgift men riktigt utmanade.